Döntött (supinált) talpú gyermekcipők

Nemzetközi felmérések, kimutatások szerint egészséges lábbal csak a csecsemők rendelkeznek, és a 19-34 év közöttiek 65%-ánál már elváltozások tapasztalhatók. Ennek fő oka, hogy gyermekkorunkban nem megfelelően kialakított lábbeliben járnak.

Még egy kisgyermek apró lábában is 28 csont, 107 ínszalag és 19 izom található. Ez a természeti-mechanikai csoda életünk során három-négy alkalommal körbevisz a föld körül (egy átlagos ember élete során kb. ekkora utat tesz meg gyalogosan). Szinte hihetetlen, hogy a gyerek lába annak ellenére, hogy csak kb. 15 éves korunkra fejlődik ki teljesen, milyen erőhatásokat képes elviselni egy-egy ugráskor, futáskor testtömegük többszörösének megfelelő erő éri, és a lábfejnek nem csak erősnek, hanem különösen hajlékonynak is kell lennie egyszerre. Az izmok, inak fejlődése és a csontok elrendeződése a talpra állás után indul meg igazán, a fejlődés szabadságának biztosítása pedig kiemelkedő fontosságú. A megfelelően kialakított gyerekcipő pedig pontosan ezt a szabadságot biztosítja, mindamellett megvéd a kóros elváltozások kia.lakulásától.

A leggyakoribb probléma a "lúdtalp" és a "csámpás láb". Ezek az elváltozások a sarokcsont bebillenésére (a lábszár és a sarokcsont nem egymás tengelyében helyezkedik el) és a boltozatok ellapulására, eltűnésére vezethetők vissza. Ezek a deformitások az esetek döntő többségében kisgyermekkorban megfelelő lábbeli használatával korrigálhatók. Ezt a korrekciót segíti a speciális gyerekcipő választéka.

Cipőink döntött (supinált) talppal készülnek, magasan vezetett erősített kérgük és felsőrészük van, ami a gyerek lábának stabilitást és biztonságot kölcsönöz. A cipő takarja a gyerekláb külső és belső oldalát. Körülöleli és stabilizálja a lábtő csontokat. A speciális sarok a korrigált helyzettel a boltozat kialakulását segíti, a gyengült talpizmokat (melynek feladata a boltozatok fenntartása) aktív működésre serkenti. A cipő előrésze szabad mozgást biztosít a lábujjaknak. A gyermek esetleges jellemző láb vagy lábszárfájdalma így a cipő használatával megszűnik.

A megfelelő cipő viselésén kívül, ne feledkezzen meg arról, hogy az egészséges lábkialakulásának másik két fontos eleme a mezítláb járás, a szaladgálás természetes talajon (fű, homok, kavics) valamint a láb ortopéd orvos tanácsa szerinti speciális láberősítő tornája. Ne feledjék, hogy nagyban az Önök döntésén múlik, hogy gyermeküknek felnőtt korára lesznek-e lábegészségügyi problémái.

Copyright MiniMaxi Cipő | Designed by Foxbit webdesign